„Ha tudtam volna, hogy ez lesz..."

2015. november 20.

Színjátszós játékok

Három kiscsoportban dolgoztunk. Minden csoport kapott egy-egy helyszínt, egy-egy tárgyat és egy-egy mondatot. Ezek adták meg a jelenet keretét, ezen belül szabad kezet kaptak. Minden csoportra jutott egy felnőtt, de mi inkább csak a moderátorai voltunk a munkának. Segítettünk abban, hogy minden fiatal el tudja mondani az ötletét, és hogy meg tudjon születni egy fix kép. Az én csoportom például a Balaton-partot kapta helyszínként, tárgyként pedig egy másfél literes ásványvizet, és a mondatunk az volt: „Ha tudtam volna, hogy ez lesz..."

 

Aztán párba osztottuk őket. Ki kellett találniuk, hogy kicsodák, hol vannak, és meg kellett alkotniuk négy mondatot, ami elmeséli a történetüket. Azután a jeleneteket Gyombolai Gábor elkezdte  megrendezni. Nagyon érdekes volt, hogy apró instrukciók által mire jutottak a gyerekek, és az is elképesztő volt, hogy mennyire figyeltek Gáborra. 

Az első olyan alkalmon voltunk túl, amikor konkrétan elkezdtünk színjátszani, és egy történetet, jeleneteket kibontani. Nagyon várom, hogy elkezdjük az „érdemi munkát”. Nagyon jó érzés volt őket ilyen helyzetben látni, és úgy éreztem, hogy őket is érdekli ez a fajta munka. Lelkesen várom a következő alkalmat.